Tubantia lezersmenu november

Het Hengelose kerkdorp Beckum viert dit najaar het 750-jarig bestaan. Het Wapen van Beckum haakt in op dit jubileum en serveert een feestelijk lezersmenu.

De oorspronkelijke herberg (1895) is in de loop der tijden uitgegroeid tot een imposant restaurant- en zalencomplex. Met z’n fraaie Engelse tuin, terrassen en waterpartijen is Het Wapen van Beckum dé blikvanger van het dorp. Het markante wapen is verwerkt in de huisstijl van de horecazaak.

De familie Boenders en hun medewerkers ontvangen u met een heerlijke amuse. Het voorgerecht is een combinatie van zachtgegaarde citroenzalm met limoen-koriander-crème en kruidensla & kalfsmuis met paddenstoelencrème en pecannoten. U krijgt er brood, boter en een sausje bij geserveerd.

De wijnen bij dit lezersmenu komen van het huis Finca los Aljibes in La Mancha (Spanje). De VA Blanco heeft een exotisch boeket van passievrucht, gecombineerd met de elegante tonen van Chardonnay. De VA Tinto is een volle wijn met een diepe kersenkleur, die een zachte en goed uitgebalanceerde smaak heeft.

Chef-kok Martin Put en zijn brigade verrassen u met runderbavette als hoofdgerecht. Een mals stuk rundvlees met een crème van bosui, taartje van aardappel en gekarameliseerde witlof, geserveerd met rauwkostsalade en ovenaardappeltjes.

Het dessert is een vanille panna cotta met gepocheerde appelblokjes, brownie en kaneelschuim.  Tot besluit een aangekleed koffieservies met huisgemaakte lekkernijen.

 

Restaurant Het Wapen van Beckum

Beckumerkerkweg 20

7554 PV Beckum

Telefoon:  074-367 65 65

Internet: www.wapenvanbeckum.nl

 

Lezersmenu van 1 t/m 30 november 2016. Maandag gesloten. Alle andere dagen lezersmenu vanaf 17:00  uur.

Prijs lezersmenu 27,50 euro p.p. inclusief twee glazen wijn, bier of fris p.p. en kop koffie, cappuccino of thee.